Proteinpulver og ginseng er genvejen til større muskler

Du er selvfølgelig allerede klar over, at proteinpulver er med til at øge opbygningen af din muskelmasse. Det er ingen hemmelighed længere, og proteinpulver er derfor blevet meget udbredt blandt danskerne, der styrketræner, de sidste mange år.

Men hvad nu, hvis du kunne kombinere proteinpulveret med en anden snedig ingrediens og dermed opnå endnu bedre og stærkere resultater?

Den omtalte ingrediens er ginseng, og det er lige præcis dette naturlægemiddel, som vi kigger nærmere på i denne artikel. For hvordan kan det være, at ginseng og proteinpulver tilsammen skaber bedre resultater? Det finder du ud af i denne artikel.

Ginseng styrker din fysiske arbejdsevne

Ginseng er et efterhånden almenkendt naturlægemiddel. Ginseng er et adaptogen, hvilket kort fortalt er et stof, som er med til at øge din krops modstandskraft eller resistens over for diverse fysiske belastninger.

Med andre ord styrker ginseng kroppens mulighed for at arbejde mere fysisk uden at blive belastet af arbejdet – eller i dette tilfælde af styrketræningen.

Vælger du at kombinere ginseng med dit indtag af proteinpulver, vil du dermed opleve en øget udholdenhed og fysisk kampform, så at sige. Du ville kunne træne oftere, bedre og få flere resultater ud af din træning end hidtil.

Ginseng kan med fordel også bruges sammen med proteinpulver, hvis du dyrker andre former for sport eller atletik end lige netop bodybuilding. Planten er som nævnt med til at øge din fysiske arbejdsevne og udholdenhed, hvormed den er oplagt som kosttilskud, hvis du dyrker andre former for fysisk krævende sport eller aktiviteter.

Øvrige fordele ved ginseng

Ud over at styrke din krops fysiske arbejdsevne har forskning også peget på ginsengens andre biologiske fordele. Disse fordele kigger vi nærmere på lige her, da de også spiller en vigtig rolle for et generelt bedre liv og velbefindende.

Planten ginseng er med til at øge din indlæringsevne og hukommelse. Dette er to egenskaber, som alle mennesker drager nytte af hver eneste dag – på uddannelser, på arbejdspladsen eller i hjemmet. Ginseng styrker begge dele, hvilket er en fantastisk sidegevinst til bedre styrketræning.

Derudover hjælper ginseng på at stabilisere dit blodtryk, øge potensen, øge din psykomotoriske funktion, og så dæmper den risikoen for angsttilstande.

Tag visse forbehold

Er ginseng så virkelig blot et mirakelmiddel uden lige? Både ja og nej. Ja, i den forstand, at planten i hvert fald ikke gør nogen skade – i værste fald kan den blot have mindre effekt på din krop end på andres.

Det er nemlig dette, der gør ginseng til en blandet størrelse; forskning har nemlig peget på, at plantens effekter kan variere fra individ til individ. Dette bør du blot have med i tankerne, hvis du ikke oplever verdens største fremgang, når du begynder at kombinere ginseng med proteinpulver for at forbedre udbyttet af din styrketræning.

Hvad er din erfaring med ginseng?

Har du selv tidligere anvendt ginseng – enten i kombination med proteinpulver til din styrketræning, eller som ganske almindelig sundt kosttilskud i din hverdag?

Del meget gerne dine erfaringer og oplevelser med ginseng og proteinpulver i en kommentar herunder.