Her er, hvad du skal vide om inkontinens

Inkontinens er et irriterende problem, som mange desværre døjer med. Problemet kan skyldes flere forskellige ting, men i alle tilfælde er der tale om et anstrengende og meget irriterende problem. Med hvad inkontinens egentlig? Og hvad kan man gøre for at løse det? Det kan du læse mere om her.

Hvad er inkontinens?

Inkontinens er både en betegnelse for ufrivillig vandladning eller afføring. Det vil altså sige, at man har svært ved at tilbageholde urin eller afføring. Der findes flere forskellige typer af inkontinens – herunder stressinkontinens, tranginkontinens og funktionel inkontinens. Klik her for at læse mere om inkontinens.

Både mænd og kvinder kan rammes af inkontinens. Kvinder rammes dog oftere end mænd, og omkring 50 procent af kvinder vil i et eller andet omfang komme til at døje med inkontinens i løbet af deres liv. Den gode nyhed er dog, at der i mange tilfælde er en løsning på problemet.

Hvordan kan man komme inkontinens til livs?

Det er vigtigt at vide, at inkontinens ikke er en sygdom i sig selv, men et symptom. Derfor bør man ikke uden videre acceptere tilstanden og forsøge at leve med den. Inkontinens kan nemlig være Eksempelvis kan inkontinens være et tegn på svag bækkenbund eller nedsynkningen af blære, tarm eller livmoder. Oplever du ufrivillig vandladning eller afføring, er det derfor vigtigt, at du søger læge. Lægen kan herefter vejlede dig til, hvordan du bedst kommer problemet til livs.

Skyldes det eksempelvis, at du har en svag bækkenbund, hvilket er et hyppigt forekommende problem, vil løsningen som hovedregel være træning af bækkenbunden. Det kan man gøre på flere måder.

Inkontinens kan også skyldes ting som overvægt, forstoppelse og rygning. I sådanne tilfælde vil din læge også kunne vejlede dig til, hvordan du bedst kommer af med problemet.