Alt du skal vide om sundhed

Sundhed kommer i mange forskellige former og farver. Det handler ikke altid om én ting, men kan være en blanding af mange ting. Her giver vi dig alt den information, du skal bruge om sundhed.

Sundhed handler ikke kun om mad og motion

Mange tror, at man er sund, hvis man spiser varieret og dyrker en masse motion. Selvfølgelig er det altid en rigtigt god ide at dyrke motion i dagligdagen, og generelt er det også vigtigt, at man spiser varieret og så vidt muligt efter kostpyramiden. Dog er det ikke kun dette sundhed handler om. Du kan spise nok så sundt, og træne nok så meget, uden at være sund. Sundhed handler også om at have det godt med sig selv og sin krop. For at du krop kan være sund, skal dit sind også være det. Det er vigtigt, at du husker dig selv på, at du ikke behøver at træne hver dag, men gerne må springe en træning, eller fem, over. Du behøver heller ikke spise salat til aftensmad hver dag for at være sund. Faktisk er det vigtigt, at du holder hviledage og spiser usundt engang imellem.

Din vægt er bare et tal

Du har sikkert hørt mange gange, at din vægt bare er et tal. Og ja, det er lidt af en kliché, men det er også meget rigtigt. Alle mennesker ser forskellige ud, og har forskellig vægt. Du kan sagtens være sund og rask, men have et højt vægttal. Vægt fordeler sig forskelligt på alle, og der er mange mennesker, der er enormt sunde, men som kan have et højt vægttal. Det kan godt være, at din nabo vejer 10 kg mindre end dig, selvom du træner og spiser sundt. Her kan både gener, kropsbygning og stofskifte spille ind. Derfor er det vigtigt, at du ikke sammenligner din vægt med andres, og har en ide om, hvordan en bestemt vægt skal se ud på din krop.

Faktisk er det typisk sådan, at hvis man ofte styrketræner, og dette er ens primære form for motion, kan man veje mere end folk, der ikke træner eller spiser sundt. Dette skyldes, at muskler vejer mere end fedt. Derfor gælder det også, at jo større muskler, man har, jo mere vejer man også. Dette skal du huske på, næste gang du træder op på badevægten. Du kan læse mere om sundhed på https://ungtilung.com/hvad-er-sundhed-egentligt/.